POSLOVIL SE JE JOSEPH BUNN

V torek, 16. avgusta 2016 se je za vedno poslovil baletni plesalec in član Društva baletnih umetnikov Slovenije, Joseph Bunn. Joe je izgubil boj z levkemijo. Za vselej bo ostal v naših srcih!

Ameriški baletni plesalec Joseph Bunn, član DBUS, ki je bil nekaj let tudi član ansambla ljubljanske SNG Opera in baleta, je preminil po težki bolezni. 

Joseph je za siol.net pred leti dejal: “Sem popolno nasprotje tistega, kar si večina predstavlja pod oznako baletnik.” 

S plesom je pričel dokaj pozno, pri 14 letih. Kot deček je sicer želel postati policist, gasilec ali zdravnik, vendar se je kot najstnik želel dokazati tudi kot hip hop plesalec. Ker pa je ob tem želel pridobiti kar se le da raznovrstno plesno znanje, se je na prigovarjanje učiteljev udeležil 14-dnevnega poletnega tečaja osnov baleta. Navdušil je s svojo fleksibilnostjo, zato so mu predlagali nadaljevanje baletnega izobraževanja. 

Josephovo življenje je bilo nekaj časa precej intenzivno. V času šolanja je po koncu pouka in treningu teka skočil na podzemno železnico in v plesni šoli plesal vse do 21. ure. Mama je precej dvomila v to, kar je počel, in ni verjela mojim izgovorom. Vendar pa kot je dejal, je bil ples takrat edino, kar ga je zares motiviralo. Do tedaj ni vedel, kaj hoče, a je s plesom ples dozorel do stopnje, ko je natančno vedel, da si želi plesati. 

Sprva je študiral na prestižni univerzi Julliard, a se je na koncu zaradi stroškov šolanja odločil za študij na umetnostni univerzi v Filadelfiji, kjer so mu ponudili polno štipendijo. Med letoma 2003 in 2007 je bil član baletne skupine Suzanne Ferrell, leta 2006 pa so ga zaposlili v ameriškem repertoarnem baletnem gledališču, kjer je ostal do leta 2008.

Iz New Yorka ga je v Slovenijo pripeljala ljubezen. Marca 2008 so ga na avdiciji sprejeli v baletni ansambel SNG Opera in balet Ljubljana. Kasneje je v Sloveniji spoznal soprogo Špelo Pungerčar, s katero sta se poročila leta 2012. V zakonu se jima je rodil sin Aiden.

Pred petimi leti si je zaželel, da bi plesal vsaj še 15 let, po končani aktivni plesni karieri pa si je predstavljal, da bi lahko zasedel položaj direktorja lastne baletne skupine. Žal je Josephu težka bolezen preprečila izpolnitev njegove življenjske želje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja