LUKAS ZUSCHLAG PREJEL NAGRADO GUEST STAR 2009 ZA NAJBOLJ PREPOZNAVNO TUJO OSEBNOST V SLOVENIJI

Revija The Slovenia Times in Radio Slovenia International sta na podlagi glasovanja obiskovalcev spletne strani www.gueststar.org posameznikom s področja gospodarstva, diplomacije, kulture in športa že šesto leto podelili nagrade Guest star.
Namenjene so tujim osebnostim, ki delujejo v Sloveniji ter s svojim delovanjem pripomorejo k ustvarjanju sodobne, odprte in strpne družbe v Sloveniji in jo potemtakem tudi predstavljajo izven njenih meja.
Nagrado Guest star za leto 2009 je poleg izvršnega direktorja za finance družbe Iskraemeco, Egipčana Bahae Eldina Abdallaha, indijskega veleposlanika Villurja Sundararajana in Slovaka Ivana Hudača, trenerja Petre Majdič, prejel tudi baletni solist SNG Opera in balet Ljubljana, Avstrijec Lukas Zuschlag. V obrazložitvi nagrade je med drugim zapisano, da že od leta 2002 uspešno nastopa z baletnim ansamblom SNG Opera in balet Ljubljana, in da je leta 2008 prejel prestižno slovensko baletno nagrado Lidie Wisiakove, ki jih podeljuje Društvo baletnih umetnikov Slovenije za dosežke na področju baletne umetnosti v Sloveniji, in sicer za igralsko-plesno upodobitev vloge Romea v baletu Romeo in Julija.
V imenu Lukasa Zuschlaga, ki se zaradi neodložljivih delovnih obveznosti podelitve ni mogel udeležiti, je nagrado sprejel ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana, Mitja Bervar in mu jo na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani svečano izročil v navzočnosti kolegic in kolegov iz baletnega ansambla.