JAN TRNINIČ DRUGI NA VIBE

Jan Trninič, divjak Konservatorija za glasbo in balet Maribor, se je udeležil mednarodnega baletnega tekmovanja Vibe na Dunaju, ki je potekalo od 26. – 29. marca 2018. V kategoriji Profesionalci “Junior II” je nastopil skupaj z Assijo Sultanovo, prav tako dijakinjo Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Potem, ko sta v prvem krogu tekmovanja plesala variaciji, Jan je plesal Ocean and Pearls (koreografija Gorsky), Assija pa Kitri iz baleta Don Kihot (koreografija Petipa) ter dan za tem sodobno koreografijo, duet iz Radio and Juliet koreografa Edwarda Cluga, sta se uvrstila v finale, kjer sta še enkrat zaplesala variaciji. Na zaključnem Gala baletnem večeru sta nastopila s Clugovim duetom Radio and Juliet.

Jan Trninič je v končnem seštevku zasedel odlično drugo mesto, poleg tega pa je prejel še dve štipendiji, in sicer udeležbo na poletnih baletnih šolah v nemškem Muenchenu ter v Italiji. Z Assijo sta povabljena tudi na Gala baletni koncert v Muenchen, kjer naj bi s Clugovo Radio and Juliet nastopila v kroge mednarodno priznanih plesalcev.

Janu in Assiji za udeležbo in dosežene rezultate iskreno čestitamo!