DOBRODELNI BALET V MURSKI SOBOTI

POSNETEK DOBRODELNEGA GALA BALETNEGA VEČERA 
ZA POMOČ DELAVCEM POMURJA
 
Društvo baletnih umetnikov Slovenije je na lastno pobudo izvedlo dobrodelni Gala baletni večer, ki je bil na sporedu v soboto, 23. januarja 2010 ob 19.30 v Murski Soboti. Atraktivne odlomke iz vsem dobro poznanih klasičnih baletov ter krajše baletne koreografije, ki označujejo sodobno slovensko koreografsko ustvarjalnost so v dobrodelne namene zaplesali najvidnejši baletni plesalci iz ljubljanskega in mariborskega baletnega ansambla, svobodni baletni umetniki, pridružili pa so se jim tudi učenci in dijaki baletne šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Dogodek je posnela TV Slovenija.
Večer je nastal v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, Zvezo kulturnih društev Murska Sobota, Ekonomsko šolo Murska Sobota, TV Slovenijo – Uredništvom za resno glasbo in balet, SNG Maribor in SNG Opera in balet Ljubljana pa se v organizacijo dogodka nista vključili zgolj s sodelovanjem baletnih plesalcev, temveč tudi z dobrodelnim sodelovanjem pri oblikovanju prizorišča.
Vsa denarna sredstva, zbrana z nakupom vstopnic za prireditev in preko telefonskih klicev ob predvajanju na malih zaslonih, bodo s pomočjo Centra za socialno delo v celoti razdeljena najbolj prizadetim delavcem Pomurja, ki so v letu 2009 izgubili zaposlitev.