DELAVNICA: OBLIKOVANJE SVETLOBE IN SVETLOBNE SCENOGRAFIJE

KUD AAC Zrakogled vas lepo vabi, da se udeležite petdnevnega izobraževanja Oblikovanje svetlobe in svetlobne scenografije, ki bo potekalo od 26. do 30. junija v mali dvorani Gledališča Koper.
Oblikovanje svetlobe je veda o osvetljevanju interierjev ali eksterierjev, ki se uporablja na področju uprizoritvenih umetnosti, prireditev, arhitekture, fotografije in videa. Struktura izobraževanja je prilagojena za udeležence z malo ali nič predznanja s tega področja. Na izobraževanju se boste seznanili z različnimi specializacijami oblikovanja svetlobe, spoznali svetlobno teorijo in tehnologijo ter se v obliki praktičnega dela podrobneje seznanili s specifičnimi zahtevami in postopki oblikovanja svetlobe za področje uprizoritvenih umetnosti in videa.

Osnove oblikovanja svetlobe in svetlobne scenografije
Trajanje: 30 ur (5 dni po 6 ur): 26. – 30. junij 2010
Mentorji: Tomaž Štrucl, Radovan Čok in Martina Tomšič
KUD AAC Zrakogled v sodelovanju z Gledališčem Koper
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za kulturo RS

Program izobraževanja:
26.06.: Svetlobna teorija, spoznavanje svetlobne tehnologije, lučni sistem, priprava tehnične dokumentacije, osnove osvetljevanja
27.06.: Prostor in definiranje prostora, scenografske rešitve in materiali, vpliv svetlobe na materiale in teksture, praktično delo na dramskem tekstu
28.06.: Svetloba za fotografijo, praktično delo prilagoditev izdelanega oblikovanja svetlobe za snemanje videodokumentacije, ogled filma Maye Deren in pogovor o oblikovalskih rešitvah in specifiki dela za kamero, svetloba v arhitekturi in urbanizmu (večerno raziskovanje Kopra)
29.06.: Praktično delo v dveh skupinah:
skupina 1: oblikovanje svetlobe za koreografijo za kamero
skupina 2: oblikovanje svetlobe za sodobno dramsko pisavo
30.06: Praktično delo oblikovanje svetlobe za gibalno uprizoritev

Kotizacija za petdnevno izobraževanje znaša 120 € za posameznike in predstavnike nevladnih organizacij s področja kulture in 200 € za zaposlene v javnem ali profitnem sektorju.

Udeleženci iz drugih krajev lahko ob prijavi rezervirajo tudi cenovno ugodno namestitev v hostlu Museum v centru Kopra, strošek bivanja v 3–5 posteljni sobi znaša 20 €/noč.

Število mest je omejeno, prijave pa sprejemamo na e-pošti: zrakogled@gmail.com