DBUS NA FESTIVALU ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE V CANKARJEVEM DOMU

DBUS NA FESTIVALU ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE


Festival za tretje življenjsko obdobje je letos že desetič zapovrstjo ustvaril prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter tako prispeval k trajnim medgeneracijskim rešitvam.
Potekal je med 29. septembrom in 1. oktobrom 2010 v Cankarjevem domu, ki je odprl vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, mednarodni dan starejših, ter na 3. oktober, mednarodni dan otroka, rdeča nit festivala pa je posvečena evropskemu letu boja proti revščini in socialni izključenosti.
Društvo baletnih umetnikov Slovenije je na letošnjem Festivalu za tretje življenjsko obdobje sodelovalo 29. septembra. Na stojnici v tematskem parku kulture je postavilo na ogled predstavitev programov DBUS, uspešno in s pozitivnimi rezultati je izvedlo anketo o pripravljajočem se sklopu predstav z naslovom Peljimo vnuke na balet, na enem od številnih odrov, postavljenih v treh etažah Cankarjevega doma, pa so zaplesale še mlade, brezposelne baletne plesalke s koreografijo Alene Medič.