DBUS JE 23. JANUARJA 2010 IZVEDLO DOBRODELNI GALA BALETNI VEČER V MURSKI SOBOTI

BALETNI PLESALCI ZA POMURJE            

23. januarja 2010 je Društvo baletnih umetnikov Slovenije na lastno pobudo prvič v zgodovini svojega obstoja izvedlo dobrodelni Gala baletni večer, ki je bil na sporedu v soboto, 23. januarja 2010 ob 19.30 v Murski Soboti. Večer je nastal v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, Zvezo kulturnih društev Murska Sobota, SNG Maribor in SNG Opera in balet Ljubljana pa se v organizacijo dogodka nista vključili zgolj s sodelovanjem baletnih plesalcev, temveč tudi z dobrodelnim sodelovanjem pri oblikovanju prizorišča.

Vsa denarna sredstva, ki so bila zbrana z nakupom vstopnic za prireditev, bodo namenjena najbolj prizadetim delavcem Pomurja, ki so v letu 2009 izgubili zaposlitev. Dogodek, na katerem so dobrodelno nastopili prestižni baletni in plesni umetniki iz vseh koncev Slovenije je posnela TV Slovenija.

Nastopili so člani Društva baletnih umetnikov Slovenije, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, SNG Maribor ter učenci Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Scenarij je izdelal scenarist Tomaž Letnar.

Častni pokrovitelj dobrodelnega večera je bil župan Mestne občine Murska Sobota, gospod Anton Štihec.