BILI SMO NA BALETNI PREDSTAVI V DUNAJSKI DRŽAVNI OPERI

31.maja 2009 je naš društvo organiziralo ogled baletne predstave Romeo in Julija v Dunajski državni operi.

Na občnem zboru, meseca marca letos, je bila izražena želja po organizaciji ogleda baletnih predstav v gledališčih izven naših meja. Tako je društvo 31. maja 2009 organiziralo ogled baleta Romeo in Julija, v koreografiji Johna Cranka, v Dunajski državni operi. Kljub majhni udeležbi zgolj sedmih članov našega društva ob nekaj spremljevalcih, smo se glede na odlično atmosfero med udeleženci odločili, da bomo nadaljevali s tovrstno organizacijo.
Druženja med postanki na poti, na odličnem kosilu v eni od Dunajskih restavracij, med sprehodom po Dunaju in posedanjih po kavarnah so učvrstila vezi med udeleženci, z izmenjavo mnenj pa se je porodila marsikatera dobra ideja za bodoče delovanje društva.
Pred predstavo smo se srečali z gospo Evelyn Teri, ….., ki nam je pred mesecem prijazno priskočila na pomoč pri pravočasnem nakupu vstopnic.
Predstava je bila odlična, takšna, kakršna pač baletna predstava mora biti: precizna v izvedbi koreografije, energična, dinamično odplesana in polna umetniških trenutkov, ki se zapišejo v spomin. Izvrsten orkester in atmosfera med gledalci pa sta skupnemu vtisu še dodala pečat.
Žal nismo vedeli, da brez predhodnega dogovora skupinski obisk zaodrja po predstavi ni mogoč, zato sta se s plesalci in direktorjem baleta Dunajske državne opere, Giulo Harangozom, srečala zgolj predsednik DBUS Tomaž Rode in Maruša Vidmar, dobitnica letošnje nagrade »Lydia Wisiakova« za življenjsko delo.
Vsi udeleženci smo se strinjali, da smo bili priča izvrstnemu umetniškemu dogodku!