BALET SNG MARIBOR Z RADIO AND JULIET NA TURNEJI PO ZDA IN UKRAJINI

Po izjemno uspešnem gostovanju na Pittsburgh’s International Festival of Firsts oktobra 2008 in na festivalu Jacob’s Pillow julija 2009 se je mariborski balet letošnjo jesen odpravil na veliko turnejo po ZDA s predstavo Radio and Juliet. Baletni plesalci Tijuana Križman Hudernik, Matjaž Marin, Sergiu Moga, Denes Darab, Tiberiu Marta, Gaj Žmavc in Christian Guerematchi so nastopili v Kaliforniji, Idahu, New Yorku, Wisconsinu in Ohiu.
Gostovanja leta 2011 pa je Balet SNG Maribor sklenil s predstavo Radio and Juliet v ukrajinski narodni operi v Kijevu v okviru baletnega večera Dve zgodbi o ljubezni.
Predstava Radio and Juliet je doslej ob domačem občinstvu navdušila še gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju, Srbiji in Ukrajini. Ob Edwardu Clugu, Demetriusu Kingu, Matjažu Marinu, Tiberiu Marti in Gaju Žmavcu sta v Kijevu nastopila Anastasia in Denis Matvienko.
Na baletnem večeru Dve zgodbi o ljubezni sta bila ob Radiu and Juliet na sporedu še Carmen Suite na glasbo G. Bizeta in R. Ščedrina, v koreografiji Alberta Alonsa in v izvedbi solistov Mariinskega baleta.