BALET SNG MARIBOR NA 16. IBERO-AMERIŠKEM GLEDALIŠKEM FESTIVALU V BOGOTI

Balet SNG Maribor s Clugovima Stabat Mater in Le Sacre du Printemps gostoval v Kolumbiji na 16. Ibero-ameriškem gledališkem festivalu v Bogoti

Na odru gledališča Teatro Colón v Bogoti je Balet SNG Maribor v okviru 16. Ibero-ameriškega gledališkega festivala uprizoril serijo šestih baletov Stabat Mater in Le Sacre du Printemps v koreografiji Edwarda Cluga. Nastopili so Asami Nakashima, Catarina de Meneses, Jelena Lečić, Branka Popovici, Tetiana Svetlična, Ines Petek, Satomi Netsu, Vanja Vitman, Hristina Stojčeva, Matjaž Marin, Gaj Žmavc, Jan Sitze Luske, Tiberiu Marta, Yuya Omaki, Christian Popovici, Mircea Golescu, Alexandru Pilca, Filp Jurič in Ionut Dinita.

Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá sta leta 1988 zasnovala igralka Fanny Mikey in Ramiro Osorio ob praznovanju 450-letnice ustanovitve Bogote. Bienalna prireditev je najpomembnejši kulturni dogodek v Kolumbiji, na katerem nastopajo umetniki z vseh petih kontinentov. Ob tridesetletnici je bilo mogoče videti strast in ustvarjalni talent v več kot 40 predstavah iz 15 držav na več kot 25 prizoriščih po Bogoti.