JEVGENIJ ONJEGIN V DANCE EUROPE

REVIJA DANCE EUROPE UVRSTILA BALET JEVGENIJ ONJEGIN V KOREOGRAFIJI VALENTINE TURCU MED VRHUNCE LANSKE PLESNE SEZONE V EVROPI

Prestižna evropska revija o plesu, londonski Dance Europe, je v svoji oktobrski številki v članku Critics’ Choice zaprosila 15 vodilnih plesnih kritikov, da so sestavili listo vrhuncev sezone 2016/2017. Med njimi je Deborah Weiss med pet najboljših uprizoritev uvrstila mariborski Balet z uprizoritvijo Jevgenij Onjegin v koreografiji Valentine Turcu.

Postavila nas je ob bok baletom Semperopere iz Dresdna z uprizoritvijo Don Quixota v koreografiji Aarona S. Watkinsa, English National Ballet z Giselle v koreografiji Akrama Khana, Norveški nacionalni balet s Sleepless Beauty koreografov Ine Christel Johannessen, Hege Haagenruda, Melisse Hough in Inguna Bjørnsgaarda ter The Royal Ballet z baletnim dvojcem Flight Pattern v koreografiji Crystal Pite in Symphonic Dances v koreografji Liama Scarletta.

Biti v družbi tako imenitnih baletnih ansamblov in koreografskih imen je za mariborski operno-baletni ansambel in Valentino Turcu velika čast.

Preberite članek v formatu pdf