Home arhiv-dogodkov-dbus TANGO FATAL – večer argentinskega tanga

TANGO FATAL – večer argentinskega tanga

TANGO FATAL je mednarodna argentinska tango plesna zasedba s sedežem v Trstu (Italija). Zamisel za Tango Fatal je nastala z Guillermom Berzinsom, svetovno znanim argentinskim tango plesalcem in koreografom, ki se je odločil, da čarobnost tega strastenega plesa prinese v Evropo in nadaljuje s tradicijo, ki so jo začeli številni njegovi predhodniki v Argentini in po vsem svetu.
Predstava ima velik čustveni vpliv. Zahvaljujoč spretni in inovativni razsvetljavi, ko v čutni in skrivnostni atmosferi Porteño oživi na odru, hkrati pa ohranja abstraktnot, vzporedno s časovno nastavitvijo. Zato se njihov tango vselej zdi posodobljen in sodoben, hkrati pa nikoli ne preusmerja pozornosti občinstva, ki se osredotoča na ples, ki ostajajo njihov najpomembnejši element.
Ples na glasbo romantičnih in dramatičnih melodij najbolj znanih tangov, v kombinaciji različnih ritmov z argentinsko folklorno energijo in osupljivo sodobno koreografijo, je zagotovilo, da vas bo TANGO FATAL navdušil!
Poleg odrske postavitve, ki je trenutno potuje po več evropskih mestih, lahko TANGO FATAL s svojim 17 članskim ansamblom na ogled ponudi tudi drugačne dogodke v sodelovanju z raznimi drugimi zasedbami in umetniki.


CORAZON de TANGO

Corazon de Tango je projekt vrhunske violinistke Oksane Pečeny, koncertne mojstrice SNG Maribor. Njena tango zgodba se je začela daljnega leta 2005, ko se je pridružila kvintetu Astorpia, s katerim so nastopili na največjih odrih v Sloveniji in ponekod v tujini. Član Astorpie je bil tudi pianist Jan Sever, s katerim sedaj nadaljujeta v svetu tanga s pomlajeno ekipo nadarjenih klasičnih glasbenikov. Njihov obsežen tango repertoar je obogaten z etno glasbo (madžarska, ruska, romunska, ciganska glasba).

Corazon de Tango sestavljajo:

Oksana Pečeny, violina

Oksana je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu. Kot hči dveh odličnih glasbenikov je seveda že zgodaj izkazovala izreden talent ter ljubezen do glasbe in violine. Tako je vpisana na posebno šolo za nadarjene, otroštvo preživljala več z violino kot z barbikami. Ob razpadu Sovjetske zveze je z osmimi leti skupaj z družino prišla v Slovenijo (Maribor), kjer je kmalu postala lokalna atrakcija. Sledile so številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, ter solistični nastopi z orkestri doma in na tujem. Od leta 2013 je Oksana koncertna mojstrica SNG Maribor.

Jan Sever, klavir

Jan Sever sodeluje s številnimi skupinami in deluje kot profesor na Konservatoriju v Ljubljani.

Andraž Frece, bandoneon/harmonika

Andraž Frece zaključuje študij na Akademiji za glasbo. Je letošnji dobitnik Prešernove študentske nagrade. Posebej zaradi argentinskega tanga in njegovega avtentičnega zvoka se je lotil novega izziva in začel igrati bandoneon.

Matic Dolenc, kitara

Matic Dolenc zaključuje študij na Akademiji za glasbo. Že vrsto let sodeluje z Oksano v duetu in je profesor na glasbeni šoli v Žalcu.

Žiga Trilar, kontrabas

Žiga Trilar poleg aktivnega komornega koncertiranja deluje  kot namestnik vodje kontrabasov v SNG Maribor.

Od leta 2016 kvintet Corazon de Tango tesno sodeluje z vrhunskim argentinskim maestrom tanga Guillermom Berzinsom in njegovo plesno skupino Tango Fatal. Skupaj so nastopali v Sloveniji, Avstriji in Italiji.

Pridružite se vrtincu emocij in strasti na nepozabnem glasbeno-plesnem spektaklu.

 

Date

29.07.2018
Expired!

Cost

0,00 / Zaželjeni so prostovoljni prispevki

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Avditorij Portorož-Portorose