Home arhiv-dogodkov-dbus SREČANJE SLOVENSKIH IN SRBSKIH BALETNIH PLESALCEV V BEOGRADU

SREČANJE SLOVENSKIH IN SRBSKIH BALETNIH PLESALCEV V BEOGRADU

Srbsko narodno gledališče Beograd, 27. december 2010


27. december 2010 je minil v znamenju srečanja slovenskih in srbskih baletnih plesalcev na Novoletnem gala baletnem koncertu v Srbskem nrodnem gledališču v Beogradu. 

Prvo srečanje slovenskih in srbskih baletnih plesalcev je uresničilo dogovor o tesnem sodelovanju med Društvom baletnih umetnikov Slovenije in Društvom baletnih umetnikov Srbije, podpisanim novembra 2009. Od slovenskih baletnih plesalcev so nastopili solisti baleta SNG Maribor Tijuana Križman Hudernik, Galina Čajka in Matjaž Marin ter svobodna baletna umetnika Nastja Bremec in Michal Rynia. Poleg srbskih baletnih plesalcev, Bojane Žegarac, Ane Pavlović, Dalije Imanić, Mile Dragičević, Tamare Ivanović, Jovice Begojeva, Milana Rusa in Jovana Veselinovića, sta se v programu večera predstavila še Corrine Verdeil in Rainer Krenstetter iz Berlinskega državnega baleta. Slednji je z Galino Čajko nastopil v pas de deuxu iz baleta Bajadera.
Večer, ki je požel odlične kritike v srbskih medijih, je spremljalo kar pet intervjujev na različnih pomembnih srbskih televizijskih postajah, med njimi dva na osrednji Srbski televiziji RTS.
Žal v programu niso sodelovali plesalci ljubljanskega baleta, zaradi zaposlenosti celotnega ansambla v decembrskih uprizoritvah baleta Hrestač.
 

Date

27.12.2010
Expired!

Lokacija

Narodno gledališče Beograd
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije