Home arhiv-dogodkov-dbus RAZSTAVA: SLOVENSKI BALET V LETU 2013 – 2015 / PIA IN PINO MLAKAR

RAZSTAVA: SLOVENSKI BALET V LETU 2013 – 2015 / PIA IN PINO MLAKAR

V LENDAVI POSTAVLJENI DVE RAZSTAVI O BALETU:

  • SLOVENSKI BALET V LETU 2013 – 2015, 21. – 31. december 2015, Gledališka in koncertna dvorana Lendava
  • PIA IN PINO MLAKAR, starosti slovenskega baleta, 21. – 31. december 2015, Gledališka in koncertna dvorana Lendava 

Razstave, ki se vsebinsko dotikajo baletne umetnosti, so pomemben dejavnik pri širjenju poznavanja preteklosti in sedanjosti baleta, še posebej med tisto množico ljudi, ki dogajanja v svetu baleta ne spremlja redno ali ga sploh ne pozna. Tako lahko z razstavami v baletna gledališča pritegnemo nove radovedneže, med katerimi lahko zraste tudi kakšen nov ljubitelj baleta. Še posebej pomembno je, da poskušamo vzbuditi zanimanje zanj med najmlajšo generacijo in tako zagotovimo polne dvorane v prihodnosti. Zato je sila pomembno, da so razstave oblikovane tako, da vzbudijo zanimanje, po možnosti zanimanje čim širšega kroga ljudi.

Društvo baletnih umetnikov Slovenije je v decembru 2015 postavilo na ogled dve različni razstavi, s katerima je sledilo opisanim namenom.

V gledališki in koncertni dvorani Lendava je bila vsak dan med 9:00. in 22.00 na ogled razstava fotografij slovenskega baleta iz baletnih predstav in dogodkov obeh nacionalnih baletnih ansamblov, Baleta SNG Opera in balet Ljubljana in Baleta SNG Maribor, ter Društva baletnih umetnikov Slovenije. Vsaki ustanovi je pripadalo po šest panojev velikosti 100 x 70 cm, na vsakem panoju pa sta bili dve fotografiji. Prispevali so jih fotografi Tiberiu Marta, Ernő Sebastian, Robert Balen in Darja Štravs.

Poznavalci slovenske baletne umetnosti in tisti, ki so se z njo želeli seznaniti, so si lahko ogledali tudi razstavo o starostah slovenskega baleta z naslovom Pia in Pino Mlakar. Osem panojev je bogatilo stene Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Date

21. - 31.12.2015
Expired!

Lokacija

Gledališka in koncertna dvorana Lendava
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije