Home arhiv-dogodkov-dbus RAZSTAVA: SLOVENSKI BALET V LETU 2013 – 2014

RAZSTAVA: SLOVENSKI BALET V LETU 2013 – 2014

Tartinijev trg Piran, 1. – 16. avgust 2014, vsak dan od 18:00 – 23:00


Razstava fotografij s predstav DBUS, Baleta SNG Maribor in Baleta SNG Opera in balet Ljubljana.


Razstave, ki se vsebinsko dotikajo baletne umetnosti, so pomemben dejavnik pri širjenju poznavanja preteklosti in sedanjosti baleta, še posebej med tisto množico ljudi, ki dogajanja v svetu baleta ne spremlja redno ali ga sploh ne pozna. Tako lahko z razstavami v baletna gledališča pritegnemo nove radovedneže, med katerimi lahko zraste tudi kakšen nov ljubitelj baleta. Še posebej pomembno je, da poskušamo vzbuditi zanimanje zanj med najmlajšo generacijo in tako zagotovimo polne dvorane v prihodnosti. Zato je sila pomembno, da so razstave oblikovane tako, da vzbudijo zanimanje, po možnosti zanimanje čim širšega kroga ljudi.

Društvo baletnih umetnikov Slovenije je v poletnih mesecih v letu 2014 postavilo na ogled tri različne razstave, s katerimi je sledilo opisanim namenom. V okviru Poletnega festivala Piran in Mednarodnega poletnega baletnega in plesnega seminarja Danc’s Piran, ki sta se odvijala med 3. in 16. avgustom 2014, se je dotaknilo različnih tem, s katerimi je poskušalo zadovoljiti potrebe najmlajših in tistih, ki jim baletna umetnost ni tujka.

Na Tartinijevem trgu je bila vsak dan med 19. in 23.30 uro na ogled razstava Fotografije slovenskega baleta iz baletnih predstav in dogodkov obeh nacionalnih baletnih ansamblov, Baleta SNG Opera in balet Ljubljana in Baleta SNG Maribor, ter Društva baletnih umetnikov Slovenije. Vsaki ustanovi je pripadalo po šest panojev velikosti 100 x 70 cm, na vsakem panoju pa sta bili dve fotografiji. Prispevali so jih fotografi Tiberiu Marta, Ernő Sebastian, Robert Balen in Darja Štravs.

Date

01. - 16.08.2014
Expired!

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije