Home arhiv-dogodkov-dbus RAZSTAVA: PIA IN PINO MLAKAR, NESTORJA SLOVENSKEGA BALETA

RAZSTAVA: PIA IN PINO MLAKAR, NESTORJA SLOVENSKEGA BALETA

Mestna kavarna Piran, 3. – 31. avgust 2014, vsak dan od 6:00 – 23:00


Razstave, ki se vsebinsko dotikajo baletne umetnosti, so pomemben dejavnik pri širjenju poznavanja preteklosti in sedanjosti baleta, še posebej med tisto množico ljudi, ki dogajanja v svetu baleta ne spremlja redno ali ga sploh ne pozna. Tako lahko z razstavami v baletna gledališča pritegnemo nove radovedneže, med katerimi lahko zraste tudi kakšen nov ljubitelj baleta. Še posebej pomembno je, da poskušamo vzbuditi zanimanje zanj med najmlajšo generacijo in tako zagotovimo polne dvorane v prihodnosti. Zato je sila pomembno, da so razstave oblikovane tako, da vzbudijo zanimanje, po možnosti zanimanje čim širšega kroga ljudi.

Društvo baletnih umetnikov Slovenije je v poletnih mesecih v letu 2014 postavilo na ogled tri različne razstave, s katerimi je sledilo opisanim namenom. V okviru Poletnega festivala Piran in Mednarodnega poletnega baletnega in plesnega seminarja Danc’s Piran, ki sta se odvijala med 3. in 16. avgustom 2014, se je dotaknilo različnih tem, s katerimi je poskušalo zadovoljiti potrebe najmlajših in tistih, ki jim baletna umetnost ni tujka.

Poznavalci slovenske baletne umetnosti in tisti, ki so se z njo želeli seznaniti, so si lahko v Mestni kavarni ogledali razstavo o starostah slovenskega baleta z naslovom Pia in Pino Mlakar. Osem panojev je bogatilo stene kavarne od 1. do 30. avgusta 2014.

Date

03. - 31.08.2014
Expired!

Lokacija

Mestna kavarna Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije