Home arhiv-dogodkov-dbus RAZSTAVA: BALETNI KOSTUMI SLOVENIJE

RAZSTAVA: BALETNI KOSTUMI SLOVENIJE

Občina Piran, 1. – 16. avgust 2014


Razstave, ki se vsebinsko dotikajo baletne umetnosti, so pomemben dejavnik pri širjenju poznavanja preteklosti in sedanjosti baleta, še posebej med tisto množico ljudi, ki dogajanja v svetu baleta ne spremlja redno ali ga sploh ne pozna. Tako lahko z razstavami v baletna gledališča pritegnemo nove radovedneže, med katerimi lahko zraste tudi kakšen nov ljubitelj baleta. Še posebej pomembno je, da poskušamo vzbuditi zanimanje zanj med najmlajšo generacijo in tako zagotovimo polne dvorane v prihodnosti. Zato je sila pomembno, da so razstave oblikovane tako, da vzbudijo zanimanje, po možnosti zanimanje čim širšega kroga ljudi.

Društvo baletnih umetnikov Slovenije je v poletnih mesecih v letu 2014 postavilo na ogled tri različne razstave, s katerimi je sledilo opisanim namenom. V okviru Poletnega festivala Piran in Mednarodnega poletnega baletnega in plesnega seminarja Danc’s Piran, ki sta se odvijala med 3. in 16. avgustom 2014, se je dotaknilo različnih tem, s katerimi je poskušalo zadovoljiti potrebe najmlajših in tistih, ki jim baletna umetnost ni tujka.

Najmlajši so tako najraje občudovali baletne kostume iz baletnih predstav SNG Opera in balet Ljubljana, postavljene na ogled v stavbi piranske občine. Razstava je bila odlično obiskana.

Date

01. - 16.08.2014
Expired!

Lokacija

Občina Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije