RATATOUILLE

balet za otroke


V OKVIRU POLETNEGA FESTIVALA PIRAN 2018


Rattatouille je zgodba o nepričakovanem prijateljstvu, pogumu, drznosti, iznajdljivosti in veri vase. Zgodba o tem, da mora vsak najti svojo pot, ne glede na to, kaj mu pridigajo drugi. Zgodba o tem, da moraš vedno in povsod ostati zvest samemu sebi. Balet Ratatouille je slovenska koreografinja Tijuana Križman Hudernik postavila leta 2015 za Mladi slvenski balet.


Vsebina 

Podgana Remy je velik gurman, zato že od nekdaj sanja, da bi postal svetovno priznan kuhar. Splet okoliščin ga nekega dne zares pripelje do prestižne restavracije v Parizu, kjer spozna mladeniča Linguinija. Ta je zadolžen le za pomivanje posode, a s pomočjo Remyjevih kulinaričnih mojstrovin kmalu postane mojster kuhanja, kar pa gre v nos zlobnemu šefu. Dodatno težavo predstavlja tudi vzvišeni kuharski kritik Anton.

Glavna vloga Podgane Remy je zaupana Maryiji Kovaliovi, v vlogi Kritika Antona Ega se bo predstavila Elena Gaber, Neža Rus, ki je leta 2016 diplomirala na Konservatorju za glasbo in balet Ljubljana bo Colette, Natakarica Nina Bačani, Zlobni ref Aleks Theo Šisernik, Linguini Jošt Martinčič, Pariški dami pa Nina Slabe in Lara Ekar Grlj.

Predstava navdušenje tako starejše kot najmlajše. 


Glasba Michael Giacchino

Koreografija Tijuana Križman Hudernik

Scena in kostumi Tijuana Križman Hudernik & Etian Hudernik


Zasedba vlog:

Podgana Remy MARYIA KOVALIOVA
Linguini JOŠT MARTINČIČ
Zlobni šef JAN TRNINIČ
Collette NEŽA RUS
Kritik Anton Ego NINA KRAMBERGER
Natakarica NINA BAČANI
Pariški dami LARA EKAR GRLJ, NINA SLABE

Date

26.07.2018
Expired!

Cost

Ogled dogodka je brezplačen

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Avditorij Portorož-Portorose