Home arhiv-dogodkov-dbus MALA DOLENJSKA TURNEJA 2008 – BALETNI KONCERT V NOVEM MESTU

MALA DOLENJSKA TURNEJA 2008 – BALETNI KONCERT V NOVEM MESTU

MALA DOLENJSKA TURNEJA – BALETNI KONCERT – NOVO MESTO


Baletno umetnost mnogi ljudje zmotno smatrajo kot privilegij zgornjega sloja družbe. Zato Društvo baletnih umetnikov Slovenije vztraja v trdnem prepričanju, da morajo biti lepote tega področja umetnosti namenjene prav vsem ljudem, tudi tistim iz manjših slovenskih krajev. 

Tako smo v sklopu majhne dolenjske »turneje« uprizorili dva celovečerna baletna večera. Prvi je bil na sporedu 15. novembra 2008 v Trbnjem in drugi 29. novembra 2008 v Mokronogu. Pripravili smo pester večer z baletnimi solisti in tistimi mlajšimi, ki se jim nasmiha uspešna baletno-plesna prihodnost. V programu, ki je bil sestavljen iz del različnih plesnih spektrov, od klasičnega baleta preko sodobnih koreografij pa vse do karakternih plesov, je vsakdo lahko našel nekaj za svojo dušo.
Kot že večkrat doslej, nas je pot ponesla tudi v Novo mesto, kjer smo 25. novembra 2008 uprizorili Gala baletni večer. Kot vsakič do sedaj so nas Novomeščani, ki so do zadnjega kotička zasedli dvorano v kulturnem domu Janeza Trdine, sprejeli z navdušenjem. V treh večerih so izmenično nastopili baletni plesalci ljubljanskega baleta Olga Andreeva, Urša Vidmar, Nina Ogrinc, Lucas Jerkander in Tomaž Rode, pa plesalci Alena Medich, Kaja Lin Jagodič Avguštin, Živa Droljc, Dana Petretič, Siniša Bukinac in Dejan Srhoj, na novomeškem večeru pa sta se nam pridružila še prvaka slovenskega baleta in baleta SNG Maribor, Alenka Ribič Laufer in Anton Bogov.


 Program: NOVO MESTO – torek 25. november 2008.pdf

Date

25.11.2008
Expired!

Lokacija

Kulturni center Janeza Trdine Novo mesto
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije