Home arhiv-dogodkov-dbus MADŽARSKA PLESNA AKADEMIJA V LENDAVI

MADŽARSKA PLESNA AKADEMIJA V LENDAVI

Gledališka in koncertna dvorana Lendava, 12. in 13. junij 2013


Program:

LA BAYADERE – Pas d’action
Glasba: Ludwig Minkus
Koreografija: Marius Petipa
Plešejo: solista: Adrienn HORÁNYI, Benjamin BABACSI
baletni zbor: Nika Crnic, Virág Gyöngy, Riho Okuno, Barbara Szabó, Gergő Balázsi, Yukihiro Minamizawa

SPARTAK – Pas de deux
Glasba: Aram Hatchaturian
Koreografija: László Seregi
Plešeta: Rebecca NEVES COSTA, Máté GÉMESI

TRIO
Glasba: Ólafur Arnalds
Koreografija: Kulcsár Noémi
Plešejo: Adél BÁLINT, Patrik ENGELBRECHT, Vincenzo DROGO

GUSAR – Pas d`Esclave
Glasba: Adolf Adam
Koreografija: Marius Petipa
Plešeta: Barbara SZABÓ, György BALIKÓ

SYLVIA – Excerpt with the Kentaur
Glasba: Leo Delibes
Koreografija: László Seregi
Plešejo: Riho OKUNO, Nika CRNIC, Patrik ENGELBRECHT, Bánk TÉGLÁS

DON KIHOT – Grand pas de deux iz III. dejanja
Glasba: Ludwig Minkus
Koreografija: Marius Petipa
Plešeta: Nana KOIZUMI, András RÓNAI

ANA KARENINA – Tarantella
Glasba: Peter Ilič Čajkovski
Koreografija: Lilla Pártay
Plešejo: solista: Lili Marjai, Ádám Dzsupin
baletni zbor: Nika Crnic, Júlia Galambos, Virág Gyöngy, Riho Okuno, Vincenzo Drogo, Gergő Balázsi, Yukihiro Minamizawa, Bánk Téglás

ODMOR

L’ESTRO ARMONICO
Glasba: Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Koreografija: Andrea Merlo
Plešejo: Lilla Babos, Adél Bálint, Nika Crnic, Júlia Galambos, Virág Gyöngy, Adrienn Horányi, Nana Koizumi, Lili Marjai, Rebecca Neves Costa, Okuno Riho, Barbara Szabó, Benjámin Babácsi, György Balikó, Vincenzo Drogo, Patrik Engelbrecht, Máté Gémesi, András Rónai


Madžarska plesna akademija iz Budimpešte je ena najvidnejših in najpomembnejših baletno izobraževalnih inštitucij v Evropi in svetu. Na osnovi sistema znamenite ruske baletne pedagoginje, Agripile Vaganove iz Sankt Peterburga, je razvila lasten prepoznaven sistem, na podlagi katerega vsako leto na visoki stopnji diplomira zavidljivo število baletnih plesalk in plesalcev, ki zasedejo pomembna mesta v svetovno znanih baletnih ansamblih širom sveta, od Državne opere in baleta v Budimpešti, Nizozemskega državnega baleta HET, številnih znanih evropskih baletnih gledališč, do Chikaga in drugih pomembnih ameriških baletnih ansamblov. Že samo dejstvo, da prav baletni ansambel državne opere in baleta iz Budimpešte zaseda mesto v samem vrhu izvrstnih svetovnih baletnih ansamblov, govori o izredni kvaliteti osrednje madžarske, državne baletno izobraževalne ustanove. 
Na baletnem koncertu v Lendavi so se predstavili letošnji diplomanti, ki predstavljajo eno najuspešnejših generacij baletnega podmladka zadnjega desetletja.
Tisti, ki so bili priča uprizoritvi lanskoletnega Gaudeamus gala baletnega koncera v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, se prav gotovo spomnijo triumfalnega nastopa Nane Koizumi in Andrása Rónaia, ki sta se po kvaliteti uvrstila med priznane svetovne baletne zvezde. “Nana Koizumi in András Rónai, letošnja diplomanta Madžarske plesne akademije iz Budimpešte, sta v pas de deuxu iz baleta Don Kihot dokazala izredno tehnično in osebnostno ali umetniško zrelost ter dokazala, da sta izdelani baletni osebnosti, zato ju lahko postavimo ob bok mednarodnih baletnih zvezd. Z njunim nastopom je Madžarska plesna akademija še enkrat dokazala, da je ena najpomembnejših in najboljših baletnih akademij daleč naokrog…”

Date

12.06.2013
Expired!

Lokacija

Gledališka in koncertna dvorana Lendava
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije