Home arhiv-dogodkov-dbus GALA BALETNI VEČER POD ZVEZDAMI

GALA BALETNI VEČER POD ZVEZDAMI

Tartinijev trg Piran, 25. junij 2011


PROGRAM:

 

Paquita – Pas de deux

Glasba: Ludvig Minkus

Koreografija: Marius Petipa

Urša Vidmar, Joseph Bunn

Jerca Hočevar, Marjetka Kosovac, Urša Vidmar, Joseph Bunn, Katarina Čegovnik
in Maja Kapitler foto: Martin Bobič

 

Spartak – pas de deux

Glasba: Aram Hačaturijan

Koreografija: Tetiana Svetlična

Tetiana Svetlična in Eric Burrough 

 

Raymonda

Glasba: Alexander Glazunov

Koreografija: Marius Petipa

Monja Obrul

 

Zrcalna podoba

Glasba: Vlado Kreslin

Koreografija: Gregor Guštin

Urša Vidmar in Gregor Guštin

 

You are mine

Glasba: Janez Gregorc

Koreografija: Kjara Starič

Joseph Bunn 

 

The fairy doll 

Glasba: Josef Bayer

Koreografija: Joseph Hassreiter

Tetiana Svetlična, Mircea Golescu, Eric Burrough

 

Lahko noč Piran

Glasba: Anika Hrovat

Koreografija: Tijuana Križman Hudernik

Tijuana Križman Hudernik in Gaj Žmavc 


25. junija 2011 je Tartinijev trg v Piranu že tretje leto zapored gostil Gala baletni večer pod zvezdami, ki ga Društvo baletnih umetnikov Slovenije poklanja občini Piran kot edinemu slovenskemu mestu, ki enkrat letno združi številne plesalce vseh plesnih zvrsti na Festivalu plesa.

Letošnji večer ni bil le čaroben pod sojem zvezd in luči, temveč je bil hkrati tudi osrednja občinska proslava ob dnevu neodvisnosti. Ob Elizabeti Fičur, ki ima največ zaslug za organizacijo vseslovenskega plesnega dogodka, in Tomažu Rodetu, predsedniku DBUS, je bil slavnosti govornik Peter Bossman, župan občine Piran.

Ko se je spustil mrak, so baletni umetniki pod sojem odrskih luči pred več tisoč gledalci zaplesali znane odlomke iz klasičnih baletov in številne sodobne koreografije, ki navdušujejo s svojo izvirnostjo. Kot uvod so Urša Vidmar, Joseph Bunn, Katarina Čegovnik, Jerca Hočevar, Marjetka Kosovac in Maja Kapitler zaplesali pas de deux iz baleta Paquita, sledili pa so jim Tetiana Svetlična in Eric Burrough (pas de deux iz baleta Spartak),Tijuana Križman Hudernik in Eric Burrough (pas de deux iz baleta Giselle), Dana Petretič in Siniša Bukinac (After the storm, Tango), Tetiana Svetlična (Moja nimfa), Urša Vidmar in Gregor Guštin (Zrcalna podoba), Joseph Bunn (Your mine), ter Tetiana Svetlična, Eric Burrough in Mircea Golescu v Fairy doll. Poleg profesionalnih baletnih plesalcev se je predstavila tudi ena izmed najobetavnejših slovenskih baletnih plesalk, Monja Obrul, dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki se od septembra dalje izpopolnjuje na Kraljevi baletni akademiji v Londonu. Zaplesala je variaciji iz baletov Raymonda in Paquita.

Večer se je simbolično zaključil s točko Lahko noč Piran v koreografiji Tijuane Križman Hudernik, ki je someščanom zaželela lahko noč skupaj z baletnim plesalcem Gajem Žmavcem.

Večer je tako še enkrat pokazal, da Gala baletni večeri pod zvezdami sodijo med najbolj čarobne baletne dogodke na slovenskih tleh.

Date

25.06.2011
Expired!

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije