Home arhiv-dogodkov-dbus GALA BALETNI VEČER POD ZVEZDAMI & 14. GALA VEČER NOVIH BALETNIH KOREOGRAFIJ NA SLOVENSKO GLASBO

GALA BALETNI VEČER POD ZVEZDAMI & 14. GALA VEČER NOVIH BALETNIH KOREOGRAFIJ NA SLOVENSKO GLASBO

Tartinijev trg Piran, 25.6.2014 ob 21:00


14. gala večer novih baletnih koreografij na slovensko glasba (delni program večera):

 

I AM WALKING CLOUDS, WAITING FOR YOU

Glasba: Siniša Bukinac

Koreografija: Siniša Bukinac

Ples: Romana Fičur

 

TJA, KAMOR TE VODI SRCE

Glasba: Eva Hren & Sladcore

Koreografija: Claudia Sovre

Ples: Nina Noč, Yuki Seki, Urša Vidmar, Mateja Železnik, Monika Zorko

 

SEDMA NEVESTA

Glasba: Rezijanska narodna – neznan avtor

Koreografija: Siniša Bukinac

Ples: Romana Fičur, Siniša Bukinac


Gala baletni večer pod zvezdami:

Plešejo: Tetiana Svetlična, Yuya Omaki, Asami Nakashima, Urša Vidmar, Barbara Potokar, Nina Noč in drugi.


Na Tartinijevem trgu v Piranu je 25. junija 2014, na večer Dneva državnosti že šesto leto zapored odzvenel Gala baletni večer pod zvezdami, ki ga Društvo baletnih umetnikov Slovenije vsako leto podari Piranu kot edinemu slovenskemu mestu, ki v okviru Festivala plesa enkrat letno združi številne plesalce ne glede na zvrst plesa in starost.

Gala baletni večer Društva baletnih umetnikov Slovenije so odprle članice plesne skupine Metulj iz Pirana, sledila pa je premierna uprizoritev Baleta za Lebiča, posvečena slovenskemu skladatelju Alojzu Lebiču, ki je letos praznoval osemdeset let. V koreografiji komaj sedemnajstletne Gabrijele Mede se je prvič nasploh predstavil Mladi slovenski balet, ki je z delovanjem pričel prvega junija letos.

Osrednji del večera je bil namenjen uradni razglasitvi nagrajencev prvega slovenskega tekmovanja koreografskih miniatur, ki je v sklopu festivala potekal v nedeljo, 22. junija. Mednarodna strokovna žirija, ki je spremljala tekmovanje, je drugo nagrado namenila koreografinji Claudii Sovre, prvo pa koreografu Siniši Bukincu. Srebrno in zlato plaketo je zmagovalcema podelil predsednik žirije, Jean-Loup Jordan, ki se je v nagovoru v treh jezikih, tudi slovenščini, zahvalil organizatorjem, da je lahko sodeloval na festivalu. Podelitvi je sledila predstavitev obeh nagrajenih koreografij, celoten večer pa so popestrili vrhunski baletni umetniki, ki so s svojimi gibi in profesionalnostjo očarali celotno občinstvo.

Date

25.06.2014
Expired!

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije