Home arhiv-dogodkov-dbus GALA BALETNI KONCERT POD ZVEZDAMI

GALA BALETNI KONCERT POD ZVEZDAMI

TARTINIJEV TRG PIRAN, 25. JUNIJ 2013

25. junija zvečer, so si obiskovalci Tartinijevega trga lahko ogledali Gala baletni večer pod zvezdami, s katerim se je zaključil 9. Festival plesa Piran 2013. Za čarobni večer so poskrbeli plesalci domače skupine Metulj ter Društva baletnih umetnikov Slovenije.

Na letošnjem festivalu plesa, katerega organizator je ZKD Karol Pahor Piran v sodelovanju z Društvom baletnih umetnikov Slovenije in Avditorijem Portorož ter ob finančni podpori Občine Piran, se je predstavilo skupaj 43 skupin, 41 iz domala cele Slovenije in tri iz sosednje Italije. Plesalo je skoraj 590 nadebudnih plesalcev, na ogled pa je bilo 113 koreografij vseh plesnih zvrsti. Osnovni namen organizatorjev je soustvariti plesno maratono, ki traja štiri dni.

Predsednik Društva baletnih umetnikov Slovenije Tomaž Rode je ob sklepnem večeru festivala poudaril, da so izredno veseli, da lahko prečudoviti slovenski baletni plesalci vsako leto podarijo Piranu gala baletni večer pod zvezdami.

»Festival plesa Piran je edini plesni dogodek, ki združuje plesalce, ne glede na zvrst plesa in to, ali se s plesom ukvarjajo profesionalno ali zgolj ljubiteljsko, » je dejal Rode.
Tudi pobudnica festivala, Elizabeta Fičur iz ZKD Karol Pahor se je zahvalila vsem sodelujočim in podpornikom.

»Za nas je najlepše, če uživajo plesalci, če se ima lepo občinstvo in če našemu mestu lahko podarimo dogodek, ki je v veselje vseh nas,« je povedala.

Plesalke Plesne skupine Metulj so pod mentorstvom Lidije in Nataše Pogačar predstavile šest izjemnih koreografij, v finalnem delu pa je nastopilo petnajst vrhunskih baletnih umetnikov, ki so s svojimi gibi in profesionalnostjo očarali celotno občinstvo.

Date

25.06.2013
Expired!

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja