Home arhiv-dogodkov-dbus GALA BALETNI KONCERT FUNDACIJE ARDT

GALA BALETNI KONCERT FUNDACIJE ARDT

DBUS S TANJO PAVLIČ IN PETRO ZUPANČIČ NA GALA BALETNEM KONCERTU FUNDACIJE ARDT


Društvo baletnih umetnikov Slovenije se je 8. junija 2013 prvič udeležilo dobrodelnega Gala baletnega koncerta, ki je potekal v Arnhemu na Nizozemskem, v matičnem gledališču Schouwburg, kjer domuje znameniti baletni ansambel Introdance. Gala baletni koncert, že deseti zapored, organizira pod vodstvom prof. Johna Bliekendaala Nizozemska Fundacija ARDT, ki z izkupičkom od prodaje vstopnic ter sponzorskimi in donatorskimi sredstvi vsako leto štipendira baletno-plesno šolanje mladih plesalcev, katere v mednarodni konkurenci žirija izbere na podlagi strogih strokovnih kriterijev.  

Sodelovanja na koncertu se vsako udeleži veliko število mednarodno priznanih baletnih in plesnih umetnikov, ki s svojim nastopom omogočijo šolanje talentiranim mladim plesalcem.

Koncerta se je letos na povabilo Fundacije ARDT udeležilo tudi Društvo baletnih umetnikov Slovenije, pod okriljem katerega je Petra Zupančič zaplesala Laboda v koreografiji Tanje Pavlič. Obe sta poželi odlične odzive tako občinstva kot strokovne javnosti, med katero sodijo strokovni kritiki, direktorji raznih evropskih baletnih in plesnih gledališč ter novinarji.

Ob Petri Zupančič so na letošnjem koncertu sodelovali še Tristan Albers, Omar Elmecky, Daan Grievink, Gijs Hanegraaf, Daan Jaartsveld, Daan van Liefland, Sascha Loos, Tjerk Lowiessen, Arthur Schader, Enzo Vredegoor (pod okriljem ArtEZ, Nizozemska),  Isaac Montllor in Jean Philippe Dury (podokriljem Elephant in the Black Box Company), Barbara Szabó in György Balikó (pod okriljem Madžarske baletne akademije iz Budimpešte), David Sanchéz (pod okriljem Enclave Español Compañia de Danza iz Madrida), Yulia Tsoi , Armen Hokobyan in Denis Utilla (pod okriljem Aalto Ballett Theater Essen), Joaquim de Santana in Navarra Novy-Williams (pod okriljem Cedar Lake Contemporary Ballet New York), Nao Matsushita (pod okriljem Ballett Mecklenburgisches Staatstheater Schwerin), Angela Demattè in Peter Cripps Clark (pod okriljem ArtEZ Dansacademie) ter Arianne Lafita Gonzalvez iz Kube in Vittorio Galloro iz Italije.

S sodelovanjem na koncertu se je Slovenija tako uvrstila v krog držav, katerih plesalci lahko kandidirajo za prestižne štipendije Fundacije ARDT.

Date

08.06.2013
Expired!

Lokacija

Plesno gledališče Introdance Arnhem, Nizozemska
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije