Home arhiv-dogodkov-dbus DRUGE TRI SESTRE (Other Three Sisters)

DRUGE TRI SESTRE (Other Three Sisters)

V izvedbi Theatre Gigante, ZDA


MESTNO GLEDALIŠČE PTUJ, 6. 10. 2012 ob 19:30


Z gostovanjem po Sloveniji, se je Isabelle Kralj, članici DBUS s slovenskimi koreninami, saj je nečakinja znane gledališke igralke Elvire Kraljeve, izpolnila neizmerna želja, da doma predstavi svoje ameriško gledališče.
V tednu dni je bila dobro uro dolga dramsko plesna predstava na ogled v SNG Mariboru, Mestnem gledališču Ptuj, Gledališču Park Murska Sobota, Gledališču Koper in v Mini teatru v Ljubljani.
Avtorja gledališkega projekta Three Other Sisters (Druge tri sestre) sta umetniška direktorja gledališča Theatre Gigante, Isabelle Kralj in Mark Anderson. Zgodba temelji na presunljivi črnogorski legendi o treh sestrah, ki so se zaljubile v ladijskega kapitana, ki je vsaki izmed njih prisegel večno ljubezen in zvestobo ter obljubil, da se bo vrnil. Ženske ostajajo zveste kapitanu in čakajo … čakajo celo življenje: tri sestre, tri zapuščene ljubice, tri pogubljene sanjačice.
V Drugih treh sestrah se med seboj prepletajo dialog, ples in glasba, ki jih izvajajo člani DBUS, Isabelle Kralj, Janet Lilly in Simone Ferro v vlogah sester ter slovenski pevec in kantavtor Vlado Kreslin kot kapitan. Kreslin poleg svoje avtorske glasbe izvaja pesmi Boba Dylana in Philipa Chevrona (The Pogues), na tolkalih pa ga spremlja Seth Warren-Crow.
Gledališče Theatre Gigante se posveča ustvarjanju in izvajanju del, ki vključujejo igro, ples, besedilo in glasbo. Gledališče spodbuja interdisciplinarno sodelovanje in izvirne/avtorske projekte.
Leta 1987 ga je ustanovila Isabelle Kralj in bila njegova edina umetniška direktorica vse do leta 1999, ko je – po uspešnem sodelovanju – postal sodirektor Mark Anderson. Gledališče je zavezano skupnosti in okolju, ki ju bogati v umetniškem in izobraževalnem smislu ter tako spodbuja, ustvarja in prezentira izvirno, inovativno delo, ki na nenavadne in izzivalne načine spreminja okvire konvencionalnega gledališča.

 

Date

06.10.2012
Expired!

Lokacija

Mestno gledališče Ptuj
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije