Home arhiv-dogodkov-dbus DOBRODELNI GLASBENO-BALETNI KONCERT

DOBRODELNI GLASBENO-BALETNI KONCERT

Dobrodelni baletno-glasbeni koncert namenjen zbiranju prispevkov za socialno ogrožene otroke iz sirotišnic na Šri Lanki

Društvo baletnih umetnikov Slovenije in Društvo za prostovoljno in humanitarno delo je 22. januarja 2010, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale uspešno organiziralo Dobrodelni baletno-glasbeni kon- cert, ki je bil namenjen zbiranju dobrodelnih prispevkov za socialno ogrožene otroke iz sirotišnic na Šri Lanki.

Na dobrodelnem baletno – glasbenem koncertu so nas s svojim slavnostnim govorom počastili in nagovorili predstavnica Fakultete za socialno delo, mag. Romana Zidar, pred- stavnik Društva baletnih umetnikov g. Janez Mejač in podžupanja občine Domžale ga. Andreja Jarc Pogačar.

V programu plesno-glasbenega dela pa so sodelovali: balerini Društva baletnih umet- nikov Slovenije, Mariša Nač, ki je svečano odprla plesni del z variacijo Aurore iz baleta Trnuljčica in Alena Medich, ki je zaključila predstavo z lastno koreografijo Ausencia, baletni oddelek Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana s prispevkom Barbare Potokar, Ines Mandelj in Sare Mlakar, Baletna šola Pirueta je prispevala točki v koreografiji Maše Robič in Kjare Starič, Baletno društvo Postojna je sodelovalo z skupino Labodke iz Logatca, ki so bile najmlajše baletke na do- brodelnem baletno-glasbenem koncertu v koreografiji Lize Volk, plesalci Kjara’s Dance Project v koreografijah plesalke in koreografinje Kjare Starič, glasbeniki Zasebne glasbene šole Parnas pod mentorskim vodst- vom prof. Zdenke Kristl Marinič in Glasbena šola Vrhnika s prispevkom mlade violin- istke Petre Herič pod mentorskim vodstvom prof. Nastje Cajhen.

Povezovalec programa je bil mladi umetnik Luka Perpar. Vsi nastopajoči so se v dobrodelne namene odpovedali honorarju. Projekt zbiranja denarja z dobrodelnim baletno-glasbenim koncertom za nakup pedagoškega materiala, dobrin za sirotišnico in socialno ogrožene otroke na Šri Lanki, je finančno podprlo DBUS s kritjem stroškov dvorane, Zasebna glasbena šola Parnas d.o.o. z najemom dvorane in obiskovalci s prostovoljnimi prispevki.

Date

22.01.2010
Expired!

Lokacija

Kulturni dom Franca Bernika Domžale
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije