Home arhiv-dogodkov-dbus DOBRODELNI GALA BALETNI VEČER V MURSKI SOBOTI

DOBRODELNI GALA BALETNI VEČER V MURSKI SOBOTI

BALETNI PLESALCI PODALI ROKE – DOBRODELNI GALA BALETNI VEČER ZA DELAVCE, KI SO ZARADI STEČAJA MURE IZGUBILI ZAPOSLITEV


23. januarja 2010 bo Društvo baletnih umetnikov Slovenije na lastno pobudo prvič v zgodovini svojega obstoja izvedlo dobrodelni Gala baletni večer, ki bo bil na sporedu v soboto, 23. januarja 2010 ob 19.30 v Murski Soboti. Večer nastaja v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, Zvezo kulturnih društev Murska Sobota, SNG Maribor in SNG Opera in balet Ljubljana pa se v organizacijo dogodka ne bosta vključili zgolj s sodelovanjem baletnih plesalcev, temveč tudi z dobrodelnim sodelovanjem pri oblikovanju prizorišča.

Vsa denarna sredstva, ki bodo zbrana z nakupom vstopnic za prireditev, bodo namenjena najbolj prizadetim delavcem Pomurja, ki so v letu 2009 izgubili zaposlitev. Dogodek, na katerem bodo dobrodelno nastopili prestižni baletni in plesni umetniki iz vseh koncev Slovenije bo posnela TV Slovenija.

Nastopili bodo člani Društva baletnih umetnikov Slovenije, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, SNG Maribor ter učenci Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Scenarij je izdelal scenarist Tomaž Letnar.

Častni pokrovitelj dobrodelnega večera je župan Mestne občine Murska Sobota, gospod Anton Štihec.

Date

23.01.2010
Expired!

Lokacija

Osnovna šola I - Murska Sobota
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije