Home arhiv-dogodkov-dbus DANCS-PIRAN MEDNARODNI POLETNI BALETNI SEMINAR 2019

DANCS-PIRAN MEDNARODNI POLETNI BALETNI SEMINAR 2019

Piran, 22. julij 2019 – 3. avgust 2019


Učitelji: Yelena Pankova, Rita Pollacchi, Tijuana Križman Hudernik, Anja Möderndorfer, Nikolai Semenov

Korepetitorja: Marjan Petrnel, Gorazd Dvanajščak


Mednarodni baletni poletni seminar DANCS-PIRAN je poletna baletna akademija v trajanju 13 dni, namenjena pa je zainteresiranim od 12 let starosti dalje. Seminar omogoča aktivno poletno plesno udejstvovanje profesionalnim baletnim plesalcem, študentom, dijakom in učencem, ki se izobražujejo na področju baletne umetnosti.  Vsebinsko je namenjen pridobitvi dodatnih znanj, ohranitvi fizične kondicije profesionalnih baletnih plesalcev ter medsebojnem izmenjavanju strokovnih mnenj in izkušenj. Seminar bo ponujal širok spekter baletno plesnih vsebin, tako praktičnih kot teoretičnih:

  • Klasični balet
  • Sodobne baletne in plesne tehnike
  • Pas de Deux
  • Repertoar
  • Baletna tehnika za dekleta
  • Point shoes
  • Moška baletna tehnika.

Na seminarju Dancs-Piran 2019 bodo predavali priznani domači in s področja baletne pedagogije tuji strokovnjaki. Vsak od pedagogov bo predaval posamezno strokovno vsebinsko področije: Tijuana Križman Hudernik, Rita Pollacchi, Yelena Pankova, Nikolai Semenov in Gregor Luštek. Korepetitorja bosta Marjan Petrnel in Gorazd Dvanajščak.

Seminar v trajanju 13 dni, bo udeležencem nudil tudi številne druge aktivnosti, kot so organizirani ogledi baletnih predstav na Tartinijevem trgu ter organizirana medsebojna druženja s tematično vsebino.

Ob koncu vsakega tedna seminarja bo javna predstavitev udeležencev.

Seminar poteka na Osnovni šoli Cirila Kosmača v Piranu, ki nudi praktično vse za izvedbo široko zastavljenega seminarja: telovadnice, ki jih preuredimo v baletne dvorane, prostore za bivanje organizatorja in sodelavcev, spalnice za udeležence, kuhinjo, garderobe itd..

Aktivnosti na seminarju potekajo od jutranjih ur, s pričetkom ob 9.30, pa vse do popoldneva, odvisno od tečaja. Ti so namreč prilagojeni starosti in znanju udeležencev ter fizični izdržljivosti otrok v posamezni starosti. Tako z vmesnimi odmori in časom za kosilo. 

V okviru:

  • Osnovnega naprednega tečaja se poučuje: klasično baletni trening , tehnika klasičnega baleta in baletni repertoar – skupina (60 minut), repertoar klasičnega baleta – solo (60 minut) in sodobne baletne in plesne tehnike ter sodobne baletne in plesne koreografske delavnice (60 minut);
  • Nadaljevalnega tečaja se poučuje: klasično baletni trening (90 minut), baletni repertoar in pas de deux – solo (90 minut), tehnika klasičnega baleta – skupina (90 minut) ter koreografske delavnice sodobnega baleta in plesa (90 minut).

Udeleženci se lahko odločijo za tečaje v celoti, lahko pa izberejo tudi zgolj posamezne delavnice.


Več na www.dancs-piran.com

Date

22.07.2019
Expired!

Time

8:30 - 17:15

Lokacija

Osnovna šola Cirila kosmača Piran
Oljčna pot 24, 6330 Piran - Pirano
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije