Home arhiv-dogodkov-dbus DANCS-PIRAN MEDNARODNI POLETNI BALETNI SEMINAR

DANCS-PIRAN MEDNARODNI POLETNI BALETNI SEMINAR

Piran, Dancs center c/o Osnovna šola Cirila Kosmača, 1. avgust 2016 – 13. avgust 2016

Uradna internetna stran Dancs-Piran


“Če na Dancs-Piran prideš enkrat, prideš zagotovo spet. Če ne naslednje leto pa čez dve!” … so besede staršev ene od udeleženk iz tujine.

 


Ogledi delavnic vsak dan razen nedelje med 9.30 in 17.00


Mednarodni poletni baletni seminar Dancs-Piran v letu 2016 tretjič odpira vrata številnim plesalkam in plesalcem, željnim plesanja in plesnega druženja v najbolj vročih mesecih leta.

Preko 70 udeleženk in udeležencev iz Slovenije, Italije, Japonske, Kitajske, Madžaske, Romunije, Avstrije, Nemčije in Egipta se v treh različnih tečajih izobražje pod očesi domačih in mednarodno uveljavljenih pedagogov.

V Osnovnem tečaju baletne treninge ter baletni repertoar, tako kot obe predhodni leti, tudi letos poučuje Tijuana Križman Hudernik. Koreografsko delavnico vodi  prof. Monika Barna iz Madžarske plesne akademije, delavnice pod imenom Sodobni ples vs flamenko pa Ana Pandur. V Nadaljevalnem tečaju baletne treninge izmenično vodijo trije profesorji, ki sicer poučujejo tudi druge delavnice. Prof. Evelyn Teri, dunajska pedagoginja in koreografinja predava Koreoreografske baletne delavnice, prof. Monika Barna klasično baletni repertoar in tehniko za dekleta ter Gyorgy Szakaly, rektor in redni profesor na Madžarski plesni akademiji prav tako klasično baletni repertoar, pa pas de deux ter tehniko za moške plesalce. Poleg njih Ana Pandur, tako kot v Osnovnem tečaju tudi v Nadaljevalnem poučuje Sodobni ples vs flamenko.

Udeleženci Dancs-Piran se odločajo med enotedenskim ali dvotedenskim obiskovanjem seminarja. V štirinajst dnevnem trajanju potekajo redne aktivnosti udeležencev od ponedeljka do sobote, in sicer od 9.30 do 17. ure, z vmesnimi počitki ter kosilom. Nedelja je prost dan.

Dvakarat v času trajanja seminarja, in sicer vsako soboto, se udeleženke in udeleženci predstavijo s koncertom oziroma baletno predstavo na velikem odru Tartinijevega trga v okviru Poletnega festivala Piran.

Date

01. - 13.08.2016
Expired!

Lokacija

Osnovna šola Cirila kosmača Piran
Oljčna pot 24, 6330 Piran - Pirano
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije