Home arhiv-dogodkov-dbus BALETNI MUZEJ: BOX & DUET & SINKOPA

BALETNI MUZEJ: BOX & DUET & SINKOPA

Tartinijev trg Piran, torek, 9. avgust 2016

  • ob 17. uri Mitja Obed (Box (Melancholy nr.3 – Andante),
  • ob 18. uri Gaj Žmavc in Tetiana Svetlična (Duet)
  • ob 19. uri Ana Pandur (Sinkopa)

BALETNI MUZEJ: BOX

(Koprodukcija DBUS & Mitja Obed)

Baletni muzej Box je bil vezan na izobraževalni program o baletu, v sklopu katerega je bil tokrat prikazan proces nastanka novega avtorskega dela in individualnega pristopa k njemu. Nastopal je Mitja Obed, ki je za konec občinstvu prikazal celo svoje avtorsko delo. Tako je občinstvo lahko spoznalo nastanek nove predstave od ideje do končnega produkta na odru.


BALETNI MUZEJ: DUET

Baletni muzej Duet je bil vezan na izobraževalni program o baletu, v sklopu katerega je bil tudi tokrat prikazan proces nastanka novega avtorskega dela in novega individualnega pristopa k njemu. Nastopala sta Tetiana Svetlična in Gaj Žmavc, ki sta prikazala tudi tehniko baletnega plesa v dvoje – vratolomne podržke, ki so sestavni del koreografije Duet. Za konec sta za občinstvo izvedla celo svoje avtorsko delo. Tako je občinstvo lahko spoznalo nastanek nove predstave od ideje preko iskanja novih form baletnih podržkov do končnega produkta na odru.


BALETNI MUZEJ: SINKOPA

(Koprodukcija DBUS & PKD Flamenko, Ana Pandur)

Baletni muzej Sinkopa je bil vezan na izobraževalni program o baletu, v sklopu katerega je bil še enkrat prikazan proces nastanka novega avtorskega dela in individualnega pristopa k njemu, tokrat na zopet popolnoma drugačen način in pristop. Nastopala je Ana Pandur, glavna nit tokratnega Baletnega muzeja pa je bil nastanek glasbene podalge, ki je nastajal sočasno s koreografskim oblikovanjem in je tesno vezan na koreografijo ter dramatično odrsko dogajanje, oblikovala pa sta ga Mauricio Valdés in Jure Pohleven. Za konec občinstvu prikazal celo svoje avtorsko delo. Tako je občinstvo lahko spoznalo nastanek nove predstave od ideje do končnega produkta na odru.


V okviru programa novih koreografij so 9. avgusta 2016 na Tartinijevem trgu v Piranu v okviru izobraževalnega programa Balet na trgu, občinstvu svoja nova avtorska dela podrobno predstavili.

 

Date

09.08.2016
Expired!

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije