Home arhiv-dogodkov-dbus 2. GAUDEAMUS GALA & VELIKI BALETNI VEČER

2. GAUDEAMUS GALA & VELIKI BALETNI VEČER

GLEDALIŠKA IN KONCERTNA DVORANA LENDAVA, 17. DECEMBER 2011


Veliki baletni večer, obogaten s baletnim Gaudeamus gala, je številne prvič navdušil pred letom dni.

Program letošnjega Velikega baletnega koncerta so sestavljali najlepši odlomki iz klasičnih baletov kot sta na primer Gusar in Hrestač ter neoklasičnih in sodobnih baletnih koreografij, ki občinstvo navdušijo s svojo izvirnostjo.

Med slovečimi imeni profesionalnih baletnih plesalcev, ki iz leta v leto navdušujejo baletno občinstvo v Mariboru in Ljubljani, so se Lendavskemu občinstvu med drugimi predstavili Tetiana Svetlična, ki je pred manj kot mesecem dni v mariborski premieri baleta Don Kihot požela prave ovacije občinstva, pa Galina Čajka, Eric Borrough in drugi.

Ob njih so program v okviru Drugega Gaudeamus gala baletnega koncerta popestrili tudi številni gostujoči mladi baletni plesalci, ki po zaključku šolanja stojijo pred vrati uspešne baletne kariere in si šele utirajo pot na mednarodne baletne odre. Prihajajo iz Madžarske v sodelovanju z Madžarsko plesno akademijo iz Budimpešte, iz Nizozemske v sodelovanju z ArtEZ Dansacademie Netherlands, iz Dunaja v sodelovanju z Akademijo Dunajske državne opere, pa iz ljubljanskega in mariborskega Konservatorija za glasbo in balet, iz Beograda in iz Sarajeva. Med imeni plesalcev je bila tudi mlada slovenska baletna plesalka Petra Zupančič, ki je na letošnjem znamenitem mednarodnem Evrovizijskem baletnem tekmovanju v Oslu, osvojila drugo mesto.

Tako se je v Lendavi 17. decembra 2011 odvijal veliki mednarodni baletni dogodek s številnimi klasičnimi in sodobnimi baletnimi mojstrovinami, pod katere so se podpisala tudi najbolj sloveča imena svetovne baletne koreografije, pa naj omenimo le Marca Goeckeja in Gagika Ismailiana.

Date

17.12.2011
Expired!

Lokacija

Gledališka in koncertna dvorana Lendava
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije