Home arhiv-dogodkov-dbus 10. FESTIVAL PLESA PIRAN

10. FESTIVAL PLESA PIRAN

Tartinijev trg Piran, 25. – 28. junij 2015


Festival plesa Piran je občinstvu postregel s tremi baletnimi in plesnimi predstavami:

  1. Baletna in plesna predstava dne 26. 6. 2015 – najmlajši
  2. Baletna in plesna predstava dne 27. 6. 2015 – srednje starosti
  3. Baletna in plesna predstava dne 28. 6. 2015 – najstarejši

Festival plesa Piran je edini slovenski plesni festival, ki že več let ponuja možnost javne predstavitve vsem baletnim in plesnim šolam, društvom ter skupinam, ne glede na to ali delujejo profesionalno ali amatersko in ne glede na zvrst plesa. Festival je potekal v trajanju 4 dni in v soorganizaciji DBUS z ZKD Karol Pahor Piran, JSKD OI Piran, Avditorijem Portorož in Občino Piran.

Festival je odprla baletna skupina Metulj, večer pa je nadaljevalo Društvo baletnih umetnikov Slovenije z uprizoritvijo baleta Carmen.

Vsakoletni tradicionalni festival plesa, ki se v organizaciji Društva baletnih umetnikov Slovenije, Zveze kulturnih društev Karol Pahor Piran in Javnega sklada za kulturne dejavnosti – območne izpostave Piran v sodelovanju z Avditorijem Portorož in ob podpori Ministrstva za kulturo ter Občine Piran odvija na Tartinijevem trgu v Piranu, je potekal od 24. do vključno 28. junija 2015. Kot vsakič do sedaj je tudi tokrat postregel z bogatim in raznovrstnim plesnim programom, ki ga je sooblikovalo osemintrideset baletnih in plesnih skupin in klubov iz Slovenije in zamejskih skupin iz sosednje Italije skupaj z več kot petsto nastopajočimi plesalci v starosti od šest do petdeset let.

Date

25. - 28.06.2015
Expired!

Lokacija

Tartinijev trg Piran
Tartinijev trg, 6330 Piran
Kategorije

Organizator

Društvo baletnih umetnikov Slovenije